tisdag, maj 15, 2007

Kvällsposten om Malmö

I en ledare i Kvällsposten föreslår Peter J Olsson att kommunen ska uppmuntra fristående dagis och friskolor nu när de närmaste åren kommer att präglas av kraftig utbyggnad. Länk finns här.

Att Malmö växer kräver förstås att välfärdstjänster som förskola, skola och med tiden äldreomsorg också byggs ut. De närmaste åren ska till exempel cirka 3 000 förskoleplatser tillkomma, vilket inte enbart kostar pengar, utan också kan leda till problem att rekrytera personal.
Man kan undra om vänstermajoriteten är för låst vid att denna expansion ska ske i egen regi. Förnyelse och alternativ kan så klart finnas i kommunens förskolor. Men nog kan både rekrytering och utveckling gynnas om man stimulerar fristående förskolor att ta en god andel av utbyggnaden. För att inte tala om valfriheten för föräldrar och barn.
Nog skulle Malmö stad gynnas av att det skapas en livskraftig sektor av fristående förskolor och friskolor även i Malmö. Och nu när Mona Sahlin gett signalen att den socialdemokratiska skolpolitiken behöver förnyas, så kunde väl Malmös socialdemokrater gå först?


Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: