tisdag, april 03, 2007

Sabuni polisanmäld

Vår jämställdhetsminister Nyamko Sabuni har gjort sig känd för många saker, men framför allt för att utskiljningslöst vara emot muslimska friskolor.

Innan hon blev minister skrev hon en bok: Flickorna vi sviker. I den berättar hon allehanda historier om omskärelser och annat hemskt. Nu har en forskare vid Malmö Högskola kommit fram till att Sabuni ägnar sig åt att sprida vandringssägner. I Sydsvenska Dagbladet skriver forskaren Sara Johnsdotter om att hon i sin forskning kommit fram till att en historia om att två flickor på en muslimsk friskola i Bromma skulle ha omskurits under sommarlovet helt enkelt inte stämmer. Rektorn skall ha vägrat anmäla detta (vilket är ett lagbrott) och det skall istället ha gjorts av en anställd på skolan. Sara Johnsdotter har undersökt detta och det finns ingen anmälan gjort någonstans om detta. Vilket visar att historien inte stämmer.

I sin bok pekar Sabuni ut skolan som "en muslimsk friskola i Bromma". Lite lagom anonymt om det inte hade varit för att det vara finns en muslimsk friskola i Bromma; Al-Azarskolan. Dess rektor Bashir Aman har nu valt att polisanmäla Sabuni för grovt förtal.

Sabunis försvar?
Jag visste inte att det bara fanns en muslimsk friskola i Bromma.

Det uttalandet ger ju en fingervisning om hur pass mycket faktagranskning som hon ägnat sig åt...
Andra bloggar om: , , , , ,

Inga kommentarer: