måndag, november 13, 2006

Björklunds misstro

I helgen rapporterade bland andra tidningar och media Dagens Nyheter om regeringens planer för de "religiösa friskolorna", det vill säga friskolor med en kofessionell inriktning och/eller huvudman.
DN:s artikel kan läsas här.
Vad som gäller står inte helt klart. Skolminister Jan Björklund vill att det ställs hårdare krav på skolorna att de ska redovisa sin ekonomi, och kanske främst var de får pengarna ifrån.
- Jag vill förhindra att framtida aktörer med väldigt extremistiska åsikter ska kunna pumpa in pengar i en skola, säger han till DN.
Däremot förklarar han att integrationsminister Nyamko Sabuni inte talar för vare sig regeringen eller sitt parti om hon skulle fortsätta att driva förbud mot konfessionella skolor. Nu är kanske inte den risken överhängande. När Sabuni tidigare i höst intervuades i Ekots lördagsintervju - man kan lyssna här - så gjorde hon klart att hon som minister stod för regeringens politik.
Frågan är om Jan Björklund gör det. Det finns knappast en gemensam inställning bland de fyra regeringspartierna och man kan undra om inte skolministern borde inskränka sig till att tala om det regeringen som helhet står för. Annars blir regeringens politik oklar.
Sakfrågan kommer vi med säkerhet att kommentera vidare här på bloggen. Liksom det politiska spelet.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Inga kommentarer: