onsdag, februari 21, 2007

Inte för långt nu, Sahlin

Mona Sahlin har besökt Uddevalla. Där passade hon, enligt tidningen Bohuslänningen, på att skriva på en lista mot "privatiseringen av förskolor".
Som trogna läsare av denna blogg minns - från detta inlägg inte minst - så har Uddevalla valt en tveksam metod: Man lägger ut förskolorna på entreprenad, men ska fortsätta att bestämma innehållet. Inte mycket till mångfald där inte! Och knappt värt att kalla privatisering.
Nu framgår inte vad som står i uppropet, är det bara en protest mot former och metod är det inte mycket att säga om. I värsta fall handlar det om att säga nej till fristående förskolor i allmänhet.

Av detta finns två slutsatser att dra:
1) Förhoppningsvis låter sig inte Mona Sahlin lockas att gå på en friskolefientlig linje för att flirta med friskolemotståndarna inom det egna partiet inför sitt val till partiordförande. Hon skälls ju ibland för att vara "höger" och kan frestas att försöka motbevisa detta med några skarpa uttalanden om friskolor.
2) Det finns ingen anledning för förespråkare av friskolor och alternativ i förskola, grundskola och gymnasium att försvara halvmesyrer av Uddevallas sort. Tydligen väcker det lätt stora protester. I en annan artikel i Bohuslänningen uttalar sig Inger Gillberg-Carlsson från Lärarförbundet i Uddevalla:
- Det vi reagerar starkt emot är tillvägagångssättet. Vi är inte rädda för förändringar. Däremot att vi inte fått vara med i processen överhuvudtaget, säger hon.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Inga kommentarer: