fredag, januari 12, 2007

Klokt om avslutning i kyrkan

För en gångs skull kommer det kloka ord från en biskop. Ragnar Persenius i Uppsala skriver om den senaste debatten om huruvida man skall ha skolavslutning i kyrkan eller inte. Hans slutsatser är de enda riktiga. Antingen erbjuder kyrkan att skolan kommer till kyrkan, men då är det på kyrkans villkor och då riskerar man att stänga ute elever som inte känner sig hemma i kyrkan. Eller så anordnar skolan sin avslutning på annat håll, och kommer till kyrkan för studiebesök i adventstid. Vilket utan problem ryms i läroplanen.

Andra bloggar om: ,
Andra bloggar om:

1 kommentar:

Anonym sa...

Persenius är biskop i Uppsala och skall i sitt ämbete i första hand vårda den kyrka han har fått att ansvara för och verka för att Trosbekännelsen gäller. Även andra versen som börjar med orden: Vi tror ock på Jesus Kristus, hans enfödde Son, vår Herre.

Biskopen gör tvärtemot sitt uppdrag han fått från Jesus Kristus. För att inte stöta sig med våra inflyttade muslimska bröder och systrar håller han deras tro högre än vår kristna tro och tradition. Han struntar i alla dessa kristna syrianer, assyrier och kopter som flytt från sina hemländer efter att ha utsatts för förföljelse och folkmord utan motstycke när han nu håller på att demokratiserar Svenska kyrkan med ett avkristnande rättvisekrav in absurdum!